Emmen, 8 – 25 November
Language
Jeugd WK
Sponsors
Hotel Ten Cate
Hotel Ten Cate

Wereldkampioenschap dammen 2015 in Emmen

Het Wereldkampioenschap dammen 2015 vindt van 8 tot 25 november plaats in Emmen, Hotel ten Cate. Wij nodigen u uit voor de aftrap op zaterdag 27 juni om 12.00 in Bruggebouw van het Gemeentehuis in Emmen na de start van de vrouwen in het Nederlands kampioenschap wielrennen.

Aan het wereldkampioenschap nemen 20 dammers uit 11 landen deel. De Nederlandse favorieten zijn Roel Boomstra en Wouter Sipma (Groningen), Aleksander Baliakin (Arnhem), Jan Groenendijk (Wageningen) en Ron Heusdens (Schiedam). Een topdammer gaat lang mee: Groenendijk is 16, Boomstra en Sipma zijn 22, Heusdens 53 en Baliakin 54.

Als altijd zijn er sterke afvaardigen uit het Oostblok en uit Afrika. De deelnemers uit Azië en Amerika horen niet direct tot de favorieten, maar met name in China is het dammen met grote snelheid aan het opkomen. Er wordt een rond toernooi gespeeld, 19 ronden. Als regel is er één ronde per dag. Een wedstrijd duurt gemiddeld 5 uur.

Vanaf 23 juni  is al het nieuws te vinden op deze website. De bijeenkomst op 27 juni begint om 12.00 met een openingswoord door wethouder Bouke Arends van de gemeente Emmen. Aansluitend volgt een kort luchtig damprogramma, waarin wielrenner Tijmen Eising (niet geheel zonder hulp) het in een dampartij opneemt tegen Wouter Wolff (15), Nederlands kampioen tot 20 jaar. Spreker Benjo Verberkt zal de partij toelichten en becommentariëren. Hij zal u op de hoogte brengen van het laatste nieuws  en hij zal de Nederlandse favorieten aan u voorstellen.

20150605133654

Hotel Ten Cate

Sponsors
VWS
Gemeente Emmen
Gemeente Midden-Drenthe
Provincie Drenthe